Kristof en Kim

16 maanden

16 maanden

16 maanden

image

Isolde is 16 maanden ‘oud’! De afgelopen maanden werd ons meisje een echte peuter, de babyfase is helemaal voorbij.

Sinds begin november stapt ze flink alleen en is ze niet meer te stuiten. Ze klimt alleen op de Tripp Trapp-stoel en rijdt rond met het fietske en de loopauto.

image

Twee weken geleden kreeg ze buisjes en sindsdien is ze goed beginnen babbelen. Bij de nacontrole werd haar gehoor opnieuw getest en nu bleek het gelukkig allemaal in orde te zijn! ‘Mama’ en ‘papa’ zei ze al langer, maar nu vraagt ze ook naar ‘tuttie’ of ‘nog’. Als ze honger heeft dan horen we heel schattig ‘njammenammenam’! Ze eet en drinkt heel graag en lust tot nu toe nog alles wat we haar voorschotelen. Toppers hier in huis (zowel bij Isolde als bij Axl-Miro) zijn boterhammen, soep, macaroni en sushi. Axl-Miro zegt trouwens ‘choco met boterham’ en Isolde neemt dat nogal letterlijk: ze doet haar boterhammetjes open om de choco er tussenuit te happen…

imageimage

Toen mijn metemeisje Louise (5 maanden oud) op bezoek was, werd ‘baby’ Isolde opeens een klein moedertje. Ze wilde Louise graag knuffelen en stond meteen paraat om haar tutje te geven!

image

Ze kan zich behoorlijk boos maken als ze haar goesting niet krijgt! Meestal zit ze nog graag in de draagdoek, maar als ze zelf wil stappen dan wringt ze zichzelf helemaal uit de doek.

image

imageimage

Isolde speelt graag ‘kiekeboe’ door zich te verstoppen achter haar jas of een dekentje. Ze is een echte knuffelaar en loopt soms achter Axl-Miro aan om hem vast te pakken, maar dat eindigt meestal in geduw en getrek… Bij het consult bij Kind&Gezin twee weken geleden was ze 75 cm ‘groot’, haar kleedjes beginnen wat kort te worden (er hangt al een nieuwe reeks klaar ;-)).

image

We genoten al van de feestdagen: we vierden met familie, wandelden aan de abdij van Herkenrode, in de buurt van de Vlooybergtoren in Tielt-Winge (waar we de winderige selfie bovenaan dit bericht maakten) en door het gezellige Diest en gingen met vrienden naar Winteravonden in Bokrijk.

imageimageimageimageimageimage image image

We wensen jullie een heel fijn eindejaar en het allerbeste voor 2016!

4 thoughts on “16 maanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.