Kristof en Kim

Axl-Miro is 35 maanden

Axl-Miro is 35 maanden

Axl-Miro is 35 maanden

Nog een maand en dan wordt Axl-Miro al drie jaar!

image

De eerste zeven weken van zijn schoolcarrière zijn voorbijgevlogen. Na het verdriet van de eerste schooldag is hij iedere dag met plezier naar “frufrouw Elke” vertrokken! De juf post haast dagelijks foto’s in een gesloten Facebook-groep, heerlijk om te zien welke nieuwe dingen hij mag beleven!

image

Drie dagen per week gaat hij naar de naschoolse opvang en dat vindt hij (gelukkig!) helemaal geweldig! Hij is vaak teleurgesteld dat ik hem ‘al’ kom halen omdat hij nog wil verder spelen (en ik mij maar haasten ;-)).

imageimage

Axl-Miro vindt het geweldig om te verven of te kleien. Zijn nieuwste ontdekking is de schaar! Hij kan heel geconcentreerd zitten knippen!

imageimage

Op zondagochtend ga ik samen met hem naar de lesjes circomotoriek. Op speelse wijze ontdekt hij wat hij met zijn lichaam mogelijk is: hij wringt zich in de gekste bochten om over en onder mij door te kruipen en te klimmen! De eerste “salto” is al gelukt!

imageimage

Meneertje heeft intussen ook serieus zijn eigen willetje… de moeilijkste momenten zijn het aankleden ’s ochtends en het verversen van zijn pamper (nope, nog steeds niet zindelijk…). Iedere dag moeten we “dreigen” dat we niet naar school gaan of dat we hem zonder broek willen laten vertrekken. Uiteindelijk heeft hij alle kleren wel aan maar dat is helaas een dagelijkse strijd! Sinds deze week wil hij eindelijk zijn winterjas aan doen (oef!).

imageimage

Ik naaide twee truien voor hem: eentje met panda’s en eentje met vossen. Ze waren vrij snel klaar en hij draagt ze graag: win-win dus! Hij is goed gegroeid en draagt nu maat 98/104 en heeft al schoenmaat 27!

image

image

image

Hij speelt graag met neefjes Sune en Oden maar is ook bij onbekende kinderen snel sociaal. In de speeltuin rende hij onlangs onvermoeibaar achter een iets ouder jongetje aan en vandaag speelde hij in het restaurant van Ikea met twee kinderen. Toen ze vertrokken vroeg hij “waar zijn mijn vriendjes?”.

Met Isolde wil hij ook graag spelen, hoewel dat niet altijd even goed lukt. Isolde grijpt vaak in haar enthousiasme net naar het blokje of autootje dat Axl-Miro wilde hebben waardoor hij boos op haar wordt. Hij duwt haar regelmatig om en durft haar zelfs te kloppen! Hij weet goed genoeg dat het niet mag maar blijft het helaas doen… hopelijk verbetert dat dus als ze allebei wat ouder zijn! Gelukkig is hij ook vaak heel erg lief voor zijn zusje: hij brengt haar tutje en deelt zijn koekjes met haar. Woensdagmiddag vielen ze zelfs tegen mekaar aan in slaap in de bakfiets!

image

Nog enkele geweldige uitspraken van de afgelopen weken:

  • “Een mirobulance!” (ambulance)
  • “Popkommer” (samen met de juf popcorn gemaakt in de klas)
  • Bij het leegmaken van het afwasmachine: “hier is de stempel van de patatjes” (de pureestamper)
  • Aan de crèche kwamen we Emile tegen, zijn beste vriendje bij de Bubbels. Ze zijn op 1 september allebei voor het eerst naar school gegaan, maar jammer genoeg niet naar dezelfde school. Axl-Miro was blij om Emile te zien en onderweg op de fiets zei hij: “Miel zit niet bij Miro in de klas hè. Miel heeft een andere frufrouw Elke”. Ik vind het superschattig dat hij denkt dat alle kindjes een juffrouw Elke hebben! Na de herfstvakantie verhuist hij naar de klas van juffrouw Stefanie, ik ben benieuwd hoe hij daar op gaat reageren!

Over enkele weken wordt hij dus al drie jaar, onze kleine man wordt groot!!

Patroon pandatrui: Billie van Zonen09 / stof: Andrea Lauren, gekocht bij Kersenpitje
Patroon vossentrui: Totem Owl Sweater uit Ottobre 1/2014 / stof: Baba Babywear, gekocht bij Mon Depot 

One thought on “Axl-Miro is 35 maanden

  1. Tine

    Hoe lief dat ze samen sliep in de bakfiets! Stella krijgt hier ook vaak klop hoor en viktor duwt haar ook wel eens op als ze aan zijn puzzel of toren komt…niet veel aan te doen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.