Kristof en Kim

Bandwerk

Bandwerk

Bandwerk

Ik deed een beetje aan bandwerk!

Neefje Sune werd vorige week vijf en ik maakte voor hem een Billie-t-shirt in bijtjesstof (met grijze mouwen). Opa is imker en ‘bij’gevolg houden we wel wat van bijen! Er was voldoende stof om voor Axl-Miro ook een t-shirt te maken (met zwarte mouwen) en om neefje Oden niet teleur te stellen maakte ik voor hem ook een exemplaar met bijtjesmouwen (een restje kon dienen voor de boord onderaan). Opa was ook jarig en kreeg een t-shirt (uit de winkel) waarop ik een bijen-borstzakje maakte. Axl-Miro droeg zijn t-shirt naar het verjaardagsfeestje en kreeg al heel wat complimentjes vooraleer ze wisten dat ze dit als cadeautje zouden krijgen! Hopelijk kan ik hier binnenkort een foto laten zien van de blije bijenneefjes in hun t-shirts!

imageimage

Het feestje van Sune was trouwens leuk! Hoewel ik geen grote fan ben van de binnenspeeltuin amuseerden Axl-Miro en Isolde zich te pletter en moest ik toegeven dat het best plezant was (wel luidruchtig en vermoeiend :-)).

image

Voor Isolde maakte ik een Lila-dress uit zwanenstof en voegde een fronsmouwtje toe. Ik vergiste me met de naadwaarde van het flapje, waardoor het nogal groot uitgevallen is (zo passen er weliswaar netjes twee zwanen op).

image

We mochten naar de babyborrel van Nelle, het lieve dochtertje van Wout & Anneleen. Voor Nelle maakte ik een schattig kersjeskleedje, eveneens met het patroon van de Lila-dress. De stof is van Baba Babywear en gebruikte ik al eens eerder voor Isoldes eerste verjaardag, maar blijkbaar blogde ik er nooit over.

image

Voor het schoolfeest vroeg Axl-Miro’s juf om een sportieve outfit mee te geven, indien mogelijk in “retro aerobics”-stijl. Ik naaide opnieuw een Billie-t-shirt met raglanmouwen en voegde witte elastische paspel en biais toe aan de kobaltblauwe nicky velours (spons). Voor het broekje gebruikte ik het gratis patroon van Purl Soho voor City Gym Shorts, snel klaar met een plezant resultaat, zo volgen er ongetwijfeld nog (als het ooit zomer wordt)!

image

Op het schoolfeest deden ze aerobics met Mevrouw De Pauw van Kapitein Winokio: tikken met de tenen en hakken met de hielen! Axl-Miro was helemaal in zijn nopjes op voorhand, tijdens het optreden zelf was hij wat schuchter maar deed hij goed mee, mooi om te zien (helaas zijn de foto’s niet scherp, het was dan ook bijzonder druilerig afgelopen zondag)!

imageimage

Bijenstof: www.stofopzolder.be // streepjesboordband, zwarte en grijze tricot bij Nostex // Billie in maat 98 (Oden) – 104 (Axl-Miro) – 110 (Sune
Kersenstof: Baba Babywear bij www.mondepot.be (uitverkocht)
Zwanenstof: Andrea Lauren Fabrics (ik weet niet meer waar ik ‘m kocht)
Blauwe nicky velours: Stoffenspektakel // witte elastische paspel en biais bij Nostex // City Gym Shorts: lengte 4/5 jaar, breedte 3 jaar

3 thoughts on “Bandwerk

    1. Kim

      Er is geen naadwaarde nodig omdat het met biaislint wordt afgewerkt. Het is meteen Axl-Miro’s favoriete shortje geworden!
      Als ik er nog ga maken dan maak ik het nog een tweetal centimeter langer, nu komt zijn boxershortje soms piepen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.