Kristof en Kim

De kleuterrugzak

De kleuterrugzak

De kleuterrugzak

Eind juni maakte ik een rugzakje voor Axl-Miro om mee te nemen naar school. Goed op tijd, maar de drukte van de trouw indachtig werkte ik het af tijdens het laatste naaicafé voor de zomervakantie (“Creatief op donderdag”, zoals ze dat bij KVLV zo mooi verwoorden ;-)).

imageimageimage

Het patroon is de Toddler Backpack van Made by Rae. Qua grootte ideaal voor zijn assortiment aan dozen (brooddoos, fruitdoosje, koekendoosje, een extra doosje voor de naschoolse opvang én een drinkbus…).

Ik voegde aan de binnenkant enkele kleine zakjes toe en voorzag twee sleutelhaakjes. De stof kocht ik vorig jaar op de markt hier in Hasselt en is van Michael Miller (“It’s a boy thing bicycles grey“); de voering is een muntgroen laken dat ik ook al gebruikte voor Isoldes uilenslaapzak.

imageimage

Omdat de kleuren een beetje saai zijn zocht ik in de Veritas knalgele paspel om af te werken. Het knalt niet zoals ik hoopte en ik twijfel als ik Axl-Miro’s naam nog in een felle kleur op de rugzak zou flocken of een ander detail zal toevoegen. Ik koos een brede witte rits die Axl-Miro zelf vlot kan open en dicht doen.

image

Op de schouderriemen naaide ik reflecterend lint dat ik hier vlakbij in de Hopper Winkel vond (de vroegere Scoutsshop ;-)). Om het rugzakje enigszins te beschermen tegen de regen behandelde ik het met HG Waterdicht en dat werkt prima, druppels lopen er gewoon van af! Het rugzakje ging intussen ook al eens probleemloos in ’t wasmachine!

image

Oh ja, nieuwsgierig naar de tweede schooldag?
Deze ochtend ging het heel vlot! Ik bracht Axl-Miro naar de klas, gaf hem een dikke kus en vertrok meteen, zonder verdriet! Vanmiddag haastte ik mij om hem op te halen en weer vroeg hij: “waar is papa?”! Toen ik naar huis fietste zei hij verontwaardigd: “eerst Isolde halen!”.

Terwijl we samen broodjes aten zei hij: “niet geweend, flink hè!”. Uit de (weinige) verhalen kan ik afleiden dat hij het wel leuk vond in de klas! (oef!)

image

Ik rekende er op dat hij een flinke middagdut wilde doen zodat ik van thuis uit nog kon verder werken, maar pas rond 15u viel hij op de zetel in slaap… Ik heb toch nog heel wat werk kunnen verzetten vooraleer we kleine zus samen gingen halen (en deed weer verder toen ze in hun bed lagen – het begin van het academiejaar is traditiegetrouw nogal druk en het helpt uiteraard niet dat ik sinds gisteren 80% werk)!

image

Morgen gaat Axl-Miro voor het eerst naar de naschoolse opvang, weer een nieuw stapje maar ongetwijfeld komt dat ook goed! Zijn rugzakje staat alvast klaar…

De bakfietsfoto’s zijn niet van vandaag maar van tijdens de zomer. Vandaag helaas gietende regen waardoor de kindjes onder de “tent” op de bakfiets zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.