Kristof en Kim

Een uiltje knappen

Een uiltje knappen

Een uiltje knappen

Begin december won ik een prachtig stuk stof bij Bambiblauw.

IMG_7909.JPG

Oorspronkelijk wilde ik er een tas mee maken om Isolde mee te geven naar de crèche, maar de afmetingen leenden zich er niet echt toe. Toen ik echter ergens een prachtige slaapzak zag passeren, wist ik wat ik wilde maken!

IMG_7915.JPG

Ik gebruikte het Lua-patroon van Straight-Grain en paste het een klein beetje aan zodat ik de stof helemaal tot zijn recht kon laten komen. Als voering gebruikte ik een licht mintgroen laken dat we kregen van Kristofs tante; de tussenvoering is een wit fleece dekentje. Een zalige zachte combinatie!

IMG_7912.JPG

Het slaapzakje zat eigenlijk vrij snel in mekaar, maar met de knoopsgaten heb ik nogal gesukkeld. Op een restje stof streek ik Vliesofix en hieruit knipte ik Isoldes naam, zodat ik de slaapzak kan meegeven naar de crèche (hoewel ik hem waarschijnlijk thuis ga gebruiken, te mooi om mee te geven ;-)). Ik maakte één stofknoop met een uiltje en eentje met een pluim. Dit is de vierde slaapzak die ik maak – weliswaar de eerste voor Isolde, ze sliep tot nu toe onder een dekentje – maar wel veruit de mooiste!

IMG_7925.JPG

Isolde is intussen 20 weken en nog steeds rustig en blij! De crèche is nogal vermoeiend; donderdagavond viel ze om 18u00 op weg naar huis in slaap. Ik heb haar slapend meegenomen naar het naaicafé en daar heeft ze door het geratel van de naaimachines en het gebabbel heen geslapen… terug thuis (rond 23u15) heb ik haar toch maar wakker gemaakt om te eten, waarna ze glimlachend terug in slaap viel! Vrijdagvoormiddag rond 9u30 werd onze schone slaapster weer wakker, na een dutje van meer dan 15 uren!

Ongetwijfeld gaat ze ook heerlijk kunnen slapen in haar nieuwe slaapzak!

IMG_7916.JPG

IMG_7914.JPG

5 thoughts on “Een uiltje knappen

  1. Carla

    Prachtig gemaakt.Ik heb de slaapzak ook 1 keertje gemaakt en ook bij viel het niet mee om de knoopsgaten te maken maar de mama die het kreeg was toch super content.Voorlopig kan de baby er nog niet in omdat hij nog veel te klein is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.