Kristof en Kim

Goed gezegd

Goed gezegd

Goed gezegd

Ik vulde het lijstje met favoriete uitspraken en versprekingen van Axl-Miro nog eens aan en begon voor Isolde ook een lijstje!

Ons kleine meid is vandaag precies 20 maanden oud en laat goed van haar horen. Ze kan meestal duidelijk zeggen wat ze bedoelt en zegt al een tijdje dingen zoals “noh” (nog), “tutti” (tutje) en “kou” (hoewel dat bij haar ook warm kan betekenen ;-)). De meeste woordjes gaan over eten: “appe-sie” (appelsien, eerst zei ze “appe-tuut”), “peej” (peer), “ba-naa” (banaan) en “maatje” (tomaatjes). Samen met Axl-Miro eet ze gemakkelijk een volledig doosje kerstomaten leeg! Dierengeluiden zijn ook haar favoriet: hier wordt dagelijks gemiauwd, geblaft, gehinnikt, gemekkerd en geknord bij het lezen van boekjes of het zien van dieren 🙂

image

Tegen haar pop zei ze oorspronkelijk “poeppa”, intussen is “Poppa” de naam geworden van haar Roodkapje. “Mama” en “papa” durft ze al eens te wisselen, “oma” en “opa” eveneens. De naam van haar broer lukt voorlopig nog niet, tante “Kis” (Chris) van de crèche kan ze wel bij naam noemen.

image

Axl-Miro maakt tegenwoordig gekke bedenkingen en plezante zinnen. “Waarom?” heeft duidelijk zijn intrede gedaan en levert tientallen (moeilijke) vragen op (“waarom is hier een plafond?”, “waarom staat die vrachtwagen hier?”, “waarom liggen hier steentjes?”, “waarom is vandaag meester Koen in de klas?”, “waarom …?”). Letters en cijfers trekken zijn aandacht en als ik een verhaaltje lees wijst hij met zijn vingertje naar de tekst: “dit ook ‘tellen mama!” (vertellen). Vorige week had hij “sponsjesloop” (sponsorloop) op school en onlangs vroeg hij naar een “koningskoek” (Prince-koek). Heerlijk!

De foto’s in dit bericht zijn van Isolde en Axl-Miro die afgelopen weekend nog eens gelijktijdig een middagdutje deden, da’s ook heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.