Kristof en Kim

Hemd en hemdje

Hemd en hemdje

Hemd en hemdje

Voor de verjaardag van Kristof naaide ik als verrassing een hemd tijdens de eerste dagen van mijn bevallingsverlof, intussen bijna drie maanden geleden. Eerder had ik al ’n paar hemdjes met korte mouwen genaaid voor Axl-Miro, maar aan lange mouwen, mouwsplitten, manchetten en een kraag met staander had ik me nog niet gewaagd.

Zowel de verrassing als het hemd waren geslaagd, hoewel bij een volgend exemplaar de mouwen iets korter mogen en de zoom mooier afgewerkt.

IMG_6948.JPG

Ik bestelde 2,5 meter stof omdat ik zeker voldoende wilde hebben (een heel zacht stofje trouwens!). Na het naaien van het hemd bleef er nog een grote lap over! Ik twijfelde om er een kleedje voor Isolde van te maken maar koos toch om een hemdje voor Axl-Miro te naaien, deze keer wel met lange mouwen.

Dit kleine hemd zat veel sneller in mekaar! De vierkante knoopjes voor het grote hemd vond ik bij Veritas, voor Axl-Miro’s hemdje kocht ik er op de markt (voor een fractie van de prijs… – inclusief twee kleine rode knoopjes voor aan de manchetten).

IMG_6937.JPG

Op de babyborrel van Isolde droegen ze allebei hun hemd en dat leverde leuke reacties op. Axl-Miro heeft zijn hemdje sindsdien niet meer gedragen, ’t is niet echt geschikt om naar de crèche te gaan – helaas! Kristof heeft zijn hemd wel al regelmatig aangedaan en kreeg er zelfs al complimenten voor!

Voor Axl-Miro naaide ik last-minute (de avond voor de babyborrel…) een broek uit donkerblauwe stretchjeans. Deze broek draagt hij graag want die beweegt goed mee! Eerder maakte ik al een broek met hetzelfde patroon, nu maakte ik wel een ritsgulp en een omslag aan de zoom. Zo volgen er nog (maar wel een maatje groter als hij zo snel blijft groeien)!

IMG_6947.JPG

Hemd Kristof: herenoverhemd van Knipmode
Hemd Axl-Miro: “Little Richard” van Ottobre design (zomer 3/2014 – model 27 – maat 92)
Beide hemden: “Shine Green Coral” van Atelier Brunette, gekocht bij Bambiblauw
Broek Axl-Miro: Jacob van Zonen09 (maat 92) – jeans van Stoffenspektakel

One thought on “Hemd en hemdje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.