Kristof en Kim

Herfstontmoeting

Herfstontmoeting

Herfstontmoeting

image

Het laatste weekend van augustus is al sinds mijn 18de gereserveerd voor Herfstontmoeting: het startweekend voor alle scouts- en gidsenleiding uit heel Vlaanderen.

Eerst ging ik mee als leidster, vervolgens ging ik mee als gouwmedewerkster en ik coördineerde twee keer het weekend voor alle Limburgers. Drie jaar geleden hing ik – zeven maanden zwanger – mijn scoutsdas aan de haak, maar afscheid nemen van Herfstontmoeting deed ik nog niet. In 2013 ging ik mee om te koken en nam ik Axl-Miro mee! Vorig jaar lag werd Isolde geboren tijdens het laatste weekend van augustus en kon ik er niet bij zijn. Dit jaar gingen we voor het eerst met ons vieren kamperen op de Hoge Rielen om te koken voor de Limburgse leiding op Herfstontmoeting!

imageimage

We vertrokken woensdagavond (veel te) laat en zetten in het donker onze tent recht.

Donderdag regende het de hele dag, maar dat kon de pret niet bederven. Vanaf vrijdag werd het zonniger en tijdens het weekend zelfs heel erg warm! Terwijl wij het eten klaarmaakten voor de gouwmedewerkers speelde Axl-Miro samen met vriendjes Lore, Seppe en Lucas en Isolde deelde haar pop-up park met Ella en Giel. Tussendoor was er tijd om Farkel te spelen en gingen we naar het medewerkerscafé met kampvuur.

Selfiestickies

image

image imageimage

Op vrijdag werd Isolde één jaar! We zongen voor ons meisje, maar het echte feestje volgde achteraf thuis.

imageimage

Vrijdagavond stroomde de leiding toe, in totaal meer dan 4000 scouts en gidsen waarvan zo’n 500 Limburgse leiding.

We schilden met de kookploeg zo’n 140 kilo aardappels en maakten héél veel (spinazie)puree! A la minute bakten we 2450 fishsticks, die in een mum van tijd uitgedeeld werden en opgesmikkeld.

imageimageimageimageimageimageimage

Op zondag ruimden we op en gingen we naar de ‘markt’ waar Marc De Bel het nieuwe scouts(voor)leesboek “De Steen van Nowan” kwam voorstellen. Hij vertelde een stukje van het verhaal en signeerde het boek.

imageimageimageimage

Zondagavond sloten we samen met de gouwploeg af op het terras van het Theatercafé.

Ik vond het een heerlijk weekend en een goede “try out” om met ons vieren te kamperen!

Axl-Miro maakt momenteel een vestimentair moeilijke periode door… liefst van al loopt hij de hele dag zonder kleren!
Vandaar dat hij op HO regelmatig zonder broek (maar mét laarsjes ;-)) aan te treffen was! 🙂

One thought on “Herfstontmoeting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.