Kristof en Kim

Januari

Januari

Januari

De kop is er af, straks mag de eerste bladzijde van de kalender omgedraaid worden. Tijd voor een terugblik op januari 2016!

image

We sloten 2015 in schoonheid af met de beste vrienden en klonken met plezier op het nieuwe jaar!

imageimage

1 januari vierden we het begin van 2016 met taart bij oma & opa.

image

Er werden nieuwjaarsbrieven gelezen en we namen de tijd om met de kinderen te schilderen (heel plezant, totdat Isolde de verfborstel in haar mond stak, ze helemaal vol verf hing en huilend in de douche moest…).

image image image

Axl-Miro had een pedagogische studiedag op school en mocht met zijn peter, tante en neefjes Sune en Oden naar een dierenpark, zo te horen was het dolle pret (met veel dank aan Joris voor de foto, maar vooral merci voor het logeerpartijtje!)!

image

Helaas kende januari op enkele vlakken een valse start. Begin december kreeg Kristof te horen dat er gereorganiseerd moest worden en dat hij op zoek moest naar een andere job. Hij bleef niet bij de pakken zitten en startte twee weken geleden met een opleiding Webdesign, waardoor we terug een student in huis hebben!

De vrieskou zorgde voor pech onderweg: de rem van de bakfiets bleek bevroren waardoor ik te voet – de bakfiets vooruit duwend – naar crèche, school en werk moest. Qua fysieke inspanning kon dat tellen! Gelukkig konden we ons behelpen met een gehuurde bakfiets en mocht ik de dag nadien onze eigen fiets terug gaan halen bij de fietsenmaker, weer helemaal piekfijn in orde!

Een wortelkanaalontsteking aan mijn tand bezorgde me behoorlijk wat ongemak maar ook daar kon ik rekenen op een toffe tandarts die me snel kon verlichten van de pijn (de dure nabehandeling die me in maart bij de endodontoloog te wachten staat negeer ik nog eventjes).

Het slechtste nieuws kwam helaas voor Kristofs mama. In december werd ze geopereerd aan haar borst, in januari bleek chemo noodzakelijk. Ik bewonder haar positieve ingesteldheid en we duimen allemaal dat ze de kanker vlot kan overwinnen!!

image

Gelukkig was er ook goed nieuws in januari. De verbouwingen zitten op schema, de aannemer heeft al goed kunnen werken aan de ruwbouw. Een aparte blogpost over de verbouwvorderingen volgt!

imageimage

We gingen naar ‘De Hersenhap’, een absurde plezante theatervoorstelling met oa. Hugo Matthyssen, Tine Embrechts en Karlijn Sileghem. Verder waren er nieuwjaarsrecepties, gezellige etentjes en een fijn feestje bij vrienden.

image image image

Axl-Miro kreeg van oma & opa zijn eerste echte fiets, een hele mooie rode fiets! Aan de spelotheek ging Isolde even op het grote rendier zitten en bij bomma & bompa werd het oude schommelpaard van de zolder gehaald.

We kochten onder meer schoenen, pyjama’s en stof in de solden. Ik maakte regelmatig tijd om te naaien en maakte een jasje en enkele Lila-kleedjes voor Isolde (het merendeel maakte ik in december maar ik blogde er pas in januari over in het kader van de Lila Dress-patroontour) en cadeautjes voor Nienke & Louise.

image

Patroon: One to hug – Mind the Whale (maat 74, helaas iets te nipt dus er volgt snel een grotere versie!)
Buitenstof: donkerblauwe stretchgabardine van bij Kersenpitje; okergele joggingstof van het Stoffenspektakel

image image image

Axl-Miro leerde op school over de kleuren en mocht iedere dag van de week kleren in een andere kleur aandoen. Donderdag was het ‘gele dag’ en dat was de ideale motivatie om eindelijk zijn gele t-shirt onder handen te nemen. Er zat al een tijdje een vlek op, waardoor het in de kast bleef liggen. Ik knipte een robotje uit flockfolie dat ik zorgvuldig over de vlek streek en nu is het weer een ideaal bloesje voor Axl-Miro!

image

Isolde werd deze week 17 maanden. Ze b(r)abbelt volop en zegt tegen bijna alle (eetbare) dingen “appe”. Ze is dol op Kinderchocolade (of toch vooral op het papiertje er af halen om vervolgens één hapje te nemen en het chocolaatje ergens achter te laten…), soep en boterhammetjes. Ze poetst graag haar tanden en helpt graag bij het uitpakken van de boodschappen en het klaarmaken van de tafel. Als we haar een verse luier willen aandoen moeten we best met twee zijn om haar in bedwang te houden… terwijl de kleine kapoen bij de Hummeltjes braaf blijft liggen bij het verschonen! 😉

image

image

We kijken uit naar februari, met onder meer ons eerste circusoptreden, lekkere etentjes, enkele dagen verlof, goede vorderingen bij de verbouwing en hopelijk ook al wat mooier weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.