Kristof en Kim

Kristof en Kim verbouwen: juni 2016

Kristof en Kim verbouwen: juni 2016

Onze verbouwing gaat traag maar gestaag vooruit, even tijd voor een kleine update om ons verbouwingsarchief aan te vullen!

Begin maart kwam er een grote pomp die het beton over ons huis heen stortte om het nieuwe dak te maken.

image

We moesten enkele weken geduld hebben vooral de stutten en mallen weggehaald konden worden.

image

Op 26 maart werd de bekisting weggehaald en konden we ons nieuwe plafond én de wolken zien!

image image image

image

In april en mei werd de ruwbouw verder afgewerkt: hier en daar moesten er nog wat kleine stukjes uitgebroken en gemetst worden.

Half mei begon de dakwerker aan ons nieuwe dak!

image

De oude dakpannen moesten er af waardoor we heel eventjes dakloos waren. Het nieuwe dak lag er echter heel snel op, netjes afgewerkt!

imageimage

Aan de voorkant kwam er een Velux-raam, waardoor er eindelijk daglicht binnenkomt op zolder.

image image

Aan de achterzijde van het huis maakte de dakwerker een inpandig terras.

image

In onze tuin namen enkele mezen hun intrek in het vogelhuisje. Ma & Pa Merel besloten een nest te bouwen… in ons plafond!!

Kristof nam contact op met het Natuurhulpcentrum om te checken wat we best kunnen doen met dit nest. Ze raadden aan om het zo lang als mogelijk met rust te laten. Intussen heeft de Familie Merel serieus aan gezinsuitbreiding gedaan en hoor je de kleine vogeltjes kwetteren. Hopelijk vliegen ze snel uit! Komende donderdag worden de nieuwe ramen geplaatst en zullen de vogeltjes noodgedwongen moeten verhuizen…

image

Bij het afbreken van de rolluiken vonden we krantensnippers van oktober 1983, met reclame voor nogal bijzondere films…

image

We hopen dat we de komende weken flink kunnen verder werken: de ramen en voordeur worden geplaatst, het platte dak wordt afgewerkt, de elektriciteits- en waterleidingen willen we gelegd hebben, vloerverwarming en ventilatie in orde… Duimen dat de vloer (zowel binnen als buiten) gegoten kan worden voor het bouwverlof, zodat we de plafonds en muren kunnen afwerken en hopelijk eind juli (of augustus…) terug kunnen verhuizen!

Ik kijk er alleszins naar uit om hier ‘afwerkingsfoto’s’ te posten want dat wil zeggen dat we in de eindfase van de verbouwing geraakt zijn! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.