Kristof en Kim

Lila Dress

Lila Dress

Lila Dress

Sylvia van Lily & Woody plaatste in september 2014 een fotohandleiding voor een heel tof tricotjurkje op haar blog. Isolde was net geboren en ik pinde het meteen in mijn mapje met rokjes en kleedjes…. maar daar bleef het dus bij. Toen ik enkele weken geleden de kans kreeg om het verder uitgewerkte patroon van de Lila Dress & Jumpsuit te testen, twijfelde ik niet!

Ik knipte vlijtig patroon en stof en diezelfde avond was het eerste Lila-jurkje voor Isolde klaar!

image

Het typerende Lila-zakflapje verving ik door een strik. Dit staat niet omschreven in de instructies, maar je kan het eenvoudig zelf doen. Als ‘patroondeel’ vouwde ik een rechthoekig stukje papier van 4,5 op 12 cm in vieren en knipte de hoek afgerond bij. Terug openvouwen en twee keer uit een stofrestje knippen en het strikje is al bijna klaar!

Ik heb het strikje wel moeten vastzetten met enkele steekjes… Isolde vond het namelijk geweldig plezant om het er keer op keer uit te halen! Intussen heeft ze door dat het vast zit en blijft ze er netjes af.

imageimage

Een ideaal kleedje om in te spelen en na het wassen zo terug uit de droogkast te halen om weer aan te doen!

image

Ik testte ook het omkeerbare kleedje in katoen, dat eveneens heel eenvoudig is om te naaien. Voor de Lila-jurkjes heb je geen ritsen of knopen nodig en moeten er geen randen afgewerkt worden met een overlock, waardoor het ideaal is voor beginners (of voor ‘gevorderden’ die snel resultaat willen – ideaal babycadeautje dus!).

Met een klein knoeiertje is het handig om een ‘reservekleedje’ bij de hand te hebben, als de ene kant vuil is kan je het gewoon omdraaien 😉 .

imageimage image image image

Foto’s maken was moeilijker dan de kleedjes naaien, met ‘dank’ aan het weinige daglicht, de kreuken in het kleedje en het model dat een dikke lip en vuile knieën had van het vallen! 😉

Er zijn heel wat variaties mogelijk op het jurkje en bovendien is er ook een jumpsuitversie (ook geschikt voor jongetjes!), die komt hier ongetwijfeld binnenkort aan de beurt!

Ik ben helemaal fan van het Lila-patroon! Jij ook? Niet twijfelen, je kan het kopen bij Compagnie M.! Tot en met morgen (zondag 10 januari) krijg je 10% korting met de code LILA10.

Bolletjesstof ‘Lucy Ball’ van Baba Babywear, gekocht bij Mon Depot / Roze stof met anemoonprint van Veritas / Ik herinner me helaas niet meer hoe de muntgroene ‘bloemetjes’stof heet of waar ze vandaan komt…

Bedankt Sylvia & Marte dat ik het patroon mocht testen!

Meer Lila-moois vind je uiteraard bij Sylvia en Marte, maar ook bij MinnieMie, Tie-ne, Liesellove, Inspinration en vele anderen!

4 thoughts on “Lila Dress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.