Kristof en Kim

Pasen 2016

Pasen 2016

Pasen 2016

We hadden een heerlijk Paasweekend!

Er was veel tijd om te luieren in pyjama, maar ook veel tijd voor actie!

Zaterdag maakten we op de bouw een spannend moment mee: de bekisting rond het nieuwe betonnen dak werd verwijderd! Het resultaat is echt schitterend! Een aparte verbouw-blogpost volgt binnenkort.

image

In de namiddag reden we naar Erperheide. Dankzij ons Bokrijkabonnement betalen we voor het avondzwemmen (vanaf 16u30) de helft van de prijs, de moeite waard! We waren er al een uur eerder, waardoor Axl-Miro en Isolde zich eerst konden uitleven in de speeltuin. De zon deed alvast zijn best, een ideale opwarming voor het zwemmen!

image image image

In het subtropisch zwembad was het helemaal niet zo druk (ondanks de Paasvakantie). We hebben er echt alle vier van genoten om te spetteren in het water! Het lekkere bord spaghetti achteraf bij oma & opa maakte de dag helemaal compleet!

image

Zondagochtend zocht (en vond) Axl-Miro alle eitjes die de paashaas in het appartement verstopt had. Vervolgens had hij minstens zoveel plezier om ze terug te verstoppen zodat ‘schone slaapster’ Isolde ook paaseieren kon zoeken zodra ze wakker was! De slechte weersvoorspellingen hielden ons niet tegen om naar Bokrijk te gaan voor de grote paaseierenraap (en uiteraard een bezoekje aan opa-imker). De zon liet zich opnieuw van zijn beste kant zien, ’t was een fijne voormiddag!

imageimage

De paasklokken waren ook bij Bomma en Bompa gepasseerd met een echte Paasbiscuit en ook bij oma en opa hadden ze wat eieren gedropt. Gelukkig overdreef de Haas niet en blijft de hoeveelheid chocolade binnen de perken, net genoeg om onze kleine snoepers te plezieren!

image image image

Ik naaide een konijnenkleedje voor Isolde, dat prima paste voor Pasen!

Paasmaandag begon met hevige windstoten en stevige regenvlagen, waardoor we gezellig binnen bleven en boekjes lazen, speelden met klei en ons huisje uit karton en samen sapjes persten en broodjes maakten. In de late namiddag prikte er toch wat zon door de wolken en gingen we nog ‘ns naar Connecterra in Maasmechelen. We hadden de speeltuin helemaal voor ons alleen! Wéér hadden we goed weer, de glijbanen waren zelfs terug helemaal droog! We maakten een wandeling rond de terril en waren net op tijd terug aan de auto… vooraleer het onweer uitbarstte!

image image image

Na het trieste nieuws over de terroristische aanslagen afgelopen week konden we zo’n vrolijk en zonnig weekend goed gebruiken, het deed deugd! En het goede nieuws is dat we nog twee dagen verlof hebben, hoera!!

Isolde werd vandaag trouwens al 19 maanden! Ze heeft echt een eigen willetje en wil alles zelf doen: zelf stappen, op de stoel klimmen, beslissen welke jas en schoenen ze aandoet, alleen eten, … Praten lukt ook al behoorlijk: “appe-sien” (appelsien), “b-naan” (banaan), “bah” (bal), “jah” (jas), “botje” (botjes, schoentjes), “pipi”, “kaka”, … en luid en duidelijk “nee!” als het haar niet zint :-). Ze vindt het geweldig om rond te rijden op fietsjes en autootjes, rolt en gooit graag met de bal (en dat lukt haar heel goed), ‘leest’ graag boekjes en vindt het heerlijk om met Axl-Miro verstoppertje te spelen! Ze eet graag chocolade en lust bijna alles. Zo’n zalige dochter!

Kleedje Isolde: opnieuw ‘Grace’, een gratis patroon van Griet (Emma & Mona), deze keer maat 80 voor het bovenstuk.
Stof: ‘Rabbit Race’ van Soft Cactus.
Ik had slechts een strook van 33 cm breed van deze stof dus de rok bestaat uit drie delen, door de drukke print valt dit eigenlijk niet op. De zoom werkte ik aan de binnenkant af met zilverkleurige paspel. Bij Nostex vond ik de perfecte gele appelknoopjes, maar helaas hadden ze er nog maar twee. Ik vulde aan met simpele blauwe knoopjes en vind het zelf best geslaagd! Dit kleedje gaat ongetwijfeld vaak gedragen worden!

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.