Kristof en Kim

Rokjesdag!

Rokjesdag!

Rokjesdag!

Vorige vrijdag was het rokjesdag*!
Ik naaide de afgelopen weken twee rokjes voor mezelf, beiden met patroon 123A uit Burda 12/2010. Dat boekje kocht ik toen ik nog niet zo lang naaide maar ik maakte er nog nooit iets uit…

image

Eerst maakte ik een rokje uit stof van Soft Cactus (Indian Fever). Omdat de stof nogal dun was en de rok aan mijn kousen bleef kleven, besloot ik de rok te voeren.

Versie twee volgde snel, deze keer in Hanako Noir van Petit Pan. Deze prachtige stof kocht ik tijdens de solden in de Petit Pan-winkel in Antwerpen voor slechts 9 euro per meter! Een lieve collega suggereerde om deze rok een beetje langer te maken, zodat ik ‘m ook comfortabel met blote benen kan dragen. Aan de zoom stikte ik rood biaislint dat ik vervolgens naar binnen streek en vaststikte. De onderrok werkte ik op dezelfde manier af met grijs biaislint.

Alvast even oefenen aan het stadhuis voor 14 augustus ;-)

Alvast even oefenen aan het stadhuis voor 14 augustus 😉

imageimageimage

Een eenvoudig patroon met vooraan twee horizontale nepen en achteraan twee verticale nepen en een blinde rits: ik vond het een plezier om deze rokken in mekaar te zetten én een plezier om te dragen!

image

*Helaas scheurde ik ’s voormiddags mijn kous aan de maxi-cosi (zoals je kan zien op de stadhuis-foto). ’s Middags maakte Isolde mijn bloemetjesrok vuil, waardoor ik het blauwe rokje moest aandoen! Een echte rokjesdag dus 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.