Kristof en Kim

Schip ahoy!

Schip ahoy!

Schip ahoy!

Vorige week werd carnaval gevierd op school. Als ik Axl-Miro vooraf vroeg hoe hij zich wilde verkleden, twijfelde hij tussen een robot en een krokodil. Een week op voorhand was hij echter vastbesloten: Piet Piraat zou het worden!

In de verkleedkist van de naschoolse opvang ligt een trui en een hoed van de ‘échte’ Piet Piraat en haast iedere avond als ik hem ga halen loopt hij in die outfit rond. Ik moest dus mijn best doen om daar aan te kunnen tippen!

image

Als truitje maakte ik een Billie-shirt met rood-witte streepjes. Voor de broek recycleerde ik een oude broek van oma. Ik doorstikte op iedere pijp één krijtstreep met rode draad en stak elastiek onderaan in de zoom voor een licht pof-effect. Deze elastieken haalde ik er achteraf terug uit en nu liggen broek en bloesje gewoon in de kleerkast!

image

Voor de cape knipte ik een volledige cirkel uit rode en zwarte ‘Ditte’-stof van Ikea. Ik voegde flapjes met drukknopen toe om het geheel te sluiten en streek er een doodshoofd uit witte flockfolie op. De cape is nu nog wat groot, maar dat garandeert hopelijk nog vele jaren verkleedpret!

image

In onze hoedenkoffer zit een piratenhoed, maar door de verhuis kon ik die koffer niet meteen terugvinden… ik maakte dus een nieuwe hoed uit vilt! ‘Tante’ Stephanie sneed met haar Cameo een kleiner doodshoofd uit flockfolie en ik gebruikte zilveren biaislint voor de afwerking. Snel klaar en een goed resultaat! Het ooglapje was nog sneller gemaakt: ik knoopte een elastiek op maat van zijn hoofdomtrek en verstopte de knoop tussen twee lapjes vilt.

image

Axl-Miro’s papegaai mocht uiteraard mee naar school en kreeg voor de gelegenheid ook een cape, die ik knipte uit een stofrestje.

Als kers op de taart vond ik toevallig in de koopjesbak ondergoed van Piet Piraat, dat maakte voor Axl-Miro de outfit helemaal compleet!

image

Onze kleine piraat wilde niet op de foto staan, we moeten het dus stellen met twee donkere foto’s vlak voor vertrek en enkele stiekeme foto’s toen hij de klas binnen ging. Door het regenweer kon de carnavalsstoet helaas niet doorgaan, maar blijkbaar hebben ze zich geamuseerd in de turnzaal. Ik kwam die avond om 19u00 terug van een vergadering in Gent en trof een slapende piraat aan; de schmink konden we gelukkig de ochtend nadien gemakkelijk verwijderen! 😉

Truitje: Billie (Zonen09) in rood-witte tricot (de allereerste tricot die ik ooit kocht, achteraf bekeken geen spectaculaire kwaliteit maar ideaal voor dit projectje)
Broek: de rechte broek uit Stof voor Durf het Zelvers 2 uit een oude broek van oma (stretch-stof, perfect voor een speelbroek!)
Cape: ik baseerde me voor de afmetingen op een tutorial van The Modest Homestead, stof van Ikea
Hoed (als ik me niet vergis heet dat bij een piraat een ‘steek’?): geïnspireerd door Pinterest, zwart vilt uit De Banier, zilveren biaislint van Veritas.
Papegaai: cadeautje van Joris, Axl-Miro’s peter, gekregen toen ze samen naar een dierenpark gingen!

Een heel goedkope outfit want enkel het vilt kocht ik nieuw; alle andere benodigdheden had ik al in huis!

One thought on “Schip ahoy!

  1. Resaarcle

    Heerlijk dat er in een mensenleven een tijd is waarin je kan twijfelen of je robot of krokodil wil zijn! Die Piet Piraat outfit is supertof gedaan! Onze meid ging als draak naar school en onze kleine man als superman naar de crèche. Ik vind het ook geweldig leuk om carnavalskleren bij elkaar te sprokkelen en wat te verstellen tot het plaatje klopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.