Kristof en Kim

Sjieke speelkleren

Sjieke speelkleren

Sjieke speelkleren

image

Ik naaide eerder al hemdjes voor Axl-Miro maar gebruikte nu voor het eerst het Theo-patroon van Zonen09. Heldere uitleg en behoorlijk wat ‘opties’ om mooie details toe te voegen aan het hemd! Gezien de beperkte grootte van mijn lap stof hield ik het eenvoudig en koos ik voor korte mouwen.

image

Zowel het beleg als het garen zijn mintgroen, voor de knopen en de paspel aan de mouwen en aan het rugpand koos ik oranje. Aan het borstzakje en bij de mouwtjes gebruikte ik een sierstiksel. De pluimen en de strepen op de stof deden mij aan indianen denken, met veel fantasie kan je de driehoekjes als tipi’s beschouwen!

image

Ik vergiste me met de naadwaarde aan het knopenpat… maar loste dat op door een stukje van het beleg te laten zien. Als Axl-Miro het hemdje aan heeft valt het zelfs niet echt op vind ik!

image

Van een oude jeansbroek van mezelf maakte ik een bijpassende korte broek, met dezelfde oranje paspel aan de zakken. De naden werkte ik af met mijn overlockmachine, waardoor ook de binnenkant er heel netjes uit ziet! Ik kocht de overlock tijdens de herfst in de Lidl, maar prutste teveel met de draadspanning waardoor hij meer stof stond te vergaren op de vensterbank dan dat er stof mee genaaid werd… Een ‘tante’ op de crèche bleek toevallig dezelfde overlock te hebben en stuurde mij een foto met de instellingen op haar machine. Nu lukt het heel vlot! (Merci Pascale!!)

image

Het hemd is nogal nipt qua maat, de broek daarentegen is behoorlijk ruim. We hingen de nieuwe kleren dus niet in de kast maar trokken het meteen aan om naar de winkel en de speeltuin te gaan.

imageimageimage

De zon deed haar best en de speeltuin aan het Theatercafé was nagenoeg leeg, in tegenstelling tot de drukte tijdens zonnige weekenddagen! Gelukkig liep er nog één ander kindje rond zodat Axl-Miro een vriendje had voor op de wip 😉

imageimageimage

Deze avond fietsten we naar de Corda Campus om te eten op het terras van de Corda.Bar Bistro. Een fijn fietstochtje en een gezellig smakelijk avondje, dat voelde als vakantie!

imageimageimage

De outfit is ‘speelproof’ verklaard en zal niet vaak in de kast belanden vermoed ik…

Patroon hemd: ‘Theo’ van Zonen09 in maat 92
Stof hemd: “Birds of a feather” van Michael Miller en mintgroene stof / knoopjes van Veritas
Patroon broek: ‘Explorer Shorts’ uit Ottobre 3/2015 in maat 98
Stof broek: oude jeansbroek van mezelf

2 thoughts on “Sjieke speelkleren

  1. inspinration

    Hele mooie outfit, de pasvorm van de theo is echt geweldig vind ik. Ik heb twee maal gekeken naar je genoemde fout qua piepende voering maar ik zag het nergens!

    1. Kim Post author

      Dankjewel! Aan de halsboord komt er een halve centimeter beleg piepen, maar als hij het hemdje aan heeft zie je het eigenlijk niet. Het hemd kan niet tot helemaal boven dichtgeknoopt worden, maar dat doen we sowieso niet (ik naaide er zelfs geen knoop)! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.