Kristof en Kim

Tweeënhalf!

Tweeënhalf!

Tweeënhalf!

Hoera, Axl-Miro is tweeënhalf jaar geworden vandaag!

Op 30 maanden tijd is hij gegroeid van brave baby tot flinke peuter, bijna een nieuwsgierige kleuter!

Hij eet graag en lust veel, liefst ijsjes (“1 bol klade atsteblief”), “manaten” (tomaten), sushi, aardbeien of wafels. Vandaag wilde hij perse een stukje augurk proeven, wat een zuur gezicht opleverde 🙂

De zandbak blijft zijn favoriet, de glijbaan en de wip vindt hij ook geweldig. Onlangs ontdekte hij dat zijn broekzakken de ideale verzamelplaats zijn voor stenen. Hij bouwt graag torens, zowel met blokken als met bekers of appelsienen. In zijn keukentjes “bakt” hij taartjes voor ons en met Duplo bedenkt hij geniale constructies: met de kraan bouwde bijvoorbeeld hij een takelwagen om de safaribus mee te kunnen trekken. Tekenen en kleuren doet hij graag: het lukte al om een banaan te tekenen en met veel fantasie tekende hij een grote olifant!

Op het potje gaan lukt nog niet zo goed en ook het in slaap vallen gaat niet altijd even vlot, af en toe kan hij behoorlijk stout zijn en moeten we ons boos maken… maar dat compenseert hij ruimschoots door een flinke dosis schattigheid! Hij voelt zich opperbest thuis en bij de Hummeltjes. Als we ergens toekomen is hij in eerste instantie verlegen en heeft hij eventjes tijd nodig om te ontdooien, om zich vervolgens helemaal uit te leven!

Hij babbelt voluit en meestal verstaan we hem goed, hoewel hij soms iets brabbelt wat we niet begrijpen (maar dat vindt hij zelf precies niet erg). Hij blijft consequent “pok” (kapot) zeggen; “make”, “doet-ie?” en “sjokolatje?” horen we hier meermaals per dag. De ventjes van Duplo en Playmobil noemt hij “meneertje” en “mevrouwtje” en hij benoemt alle dieren en voertuigen die we onderweg tegen komen. Toen we een tijdje geleden in het zwembad waren fluisterde hij tegen Kristof: “ik kan da wel”, waarna hij flink van de wilde glijbaan gleed!

Tegen Isolde is hij onvoorstelbaar lief: hij brengt haar speelgoed, geeft haar stukjes brood, raapt haar tutje op, aait haar en geeft lieve kusjes. Kleine zus kijkt dan ook vol verwondering op naar haar grote broer, echt mooi om te zien!

Zalig zo’n zoon!!

IMG_1202

Nul

IMG_2759

0,5

IMG_4501

1

IMG_5603

1,5

IMG_7570
2
IMG_0554

2,5!

One thought on “Tweeënhalf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.