Kristof en Kim

Update

Update

Update

De voorbije weken waren bijzonder druk en de Macbook liet het ook een beetje afweten, waardoor ik meer dan een maand niets schreef op deze blog. Vandaar een lange update, want er zijn wel wat memorabele dingen gebeurd!

image

Eind oktober zijn we verhuisd! We ruimden op, gooiden weg, pakten tientallen dozen in-en-weer-uit. Met de hulp van 7 vrienden brachten we tafel, stoelen, bedden, boeken, speelgoed, servies, zetel, droogkast, diepvries en zoveel meer naar Runkst (een dikke dankjewel aan Mieke, Sandra, Liese, Jolien, Dave, Jo en Piet trouwens, en ook absoluut aan oma & opa om in tussentijd voor de mini’s te zorgen!). We wonen nu in een ruim appartement boven een apotheek en ik durf na een maand wel zeggen dat we ons hier best thuis voelen. Werk, crèche en school liggen nog steeds op fietsafstand waardoor er weinig veranderd is aan onze ochtend- en avondroutine. We werkten de afgelopen weekends stevig door in ons huis om alles leeg te maken, onder meer de keuken die we in 2009 plaatsten werd met een beetje pijn in het hart gedemonteerd. Nu is het tijd voor de echte afbraak zodat de aannemer over twee weken kan beginnen! Spannend! De aannemer en de architect hebben afgesproken dat de ruwbouw eind januari klaar is, duimen dat het vlot gaat!

image

Isolde had helaas weer last van oorontstekingen en werd een vaste klant bij de oorarts in het Jessa Ziekenhuis. Begin december krijgt ze buisjes en is de oorpijn hopelijk verleden tijd! Dit weerhield haar er echter niet van om flink te beginnen stappen! Sinds een drietal weken is ze goed vertrokken en nu is ze niet meer te stoppen 😉 Naast ‘papa’ en ‘mama’ zegt ze intussen ook ‘noh!’ om duidelijk te maken dat ze nog meer wil eten en drinken. Fruit- en groentepapjes moet ze niet meer hebben, ze wil absoluut hetzelfde als ons eten! Tijdens de ouderavond in de crèche kregen we te horen dat ze goed weet wat ze wil, dat herkennen we helemaal!

image image image imageimage

Ander heuglijk nieuws was natuurlijk Axl-Miro’s derde verjaardag! Op Wapenstilstand vierden we zijn feestje samen met de grootouders en de peters. Ik maakte een kroon en brandweertrui voor onze flinke jarige (“ik kan zelf kaarsjes uitblazen hè!” “ik word drie!” “ik ben al een grote jongen”), maakte bokkenpootjestaart en bakte chocoladetaart. Hij kreeg van ons twee dozen Hubelino, da’s een knikkerbaan compatibel met Duploblokken. Zelf bouwen is nog moeilijk (maar dat vinden wij zelf plezant om te doen), maar hij heeft samen met Isolde al veel plezier aan zijn cadeau gehad!

image image image  image image image

De overgang naar de eerste kleuterklas ging trouwens vlot! Eind oktober nam hij afscheid van Juf Elke en het instapklasje. Ik naaide als bedankje vier slopen ter aanvulling van de kussenhoek. Tijdens de herfstvakantie ging hij flink voor het eerst naar het Speelhuis (gezamenlijke opvanglocatie in de stad, dus niet de vertrouwde naschoolse opvang). Na het weekje verlof ging hij vastberaden naar de klas van Juf Stefanie en we hebben de indruk dat het hem daar wel bevalt!

image

image image

De zaterdag voor zijn derde verjaardag besloot ik om ’s ochtends geen pamper aan te doen. Axl-Miro hield zijn onderbroekje de hele dag droog! De dag nadien was nogal druk met circusles, een brunch bij vriendinnen en een babyborrel, maar opnieuw ging hij overal flink op het potje. ’s Avonds vlak voor het slapengaan waren we nog even bij oma & opa en daar was hij net te laat bij het toilet, maar dat hield hem niet tegen om op maandag (zijn verjaardag!) naar school te gaan zonder pamper. Fier trakteerde hij op school op cakejes en sindsdien liggen de pamperbroekjes onaangeroerd in de kast… want hij besloot om ineens ’s nachts ook droog te zijn! Hij heeft er lang genoeg mee gewacht maar nu is hij zowel overdag als ’s nachts pamperloos, we zijn superfier!

image image image image image image

Tussen alle drukte door maakten we tijd voor heel wat leuke uitstapjes: we gingen naar twee voorstellingen op Theater op de Markt, de Boekenbeurs (met dank aan Clavis!), naar de speeltuinen van Koersel Kapelleke en de Scoutsrally, wandelden op de Teut, vierden de babyborrel van Emmeline, gingen naar het Sinterklaasfeest van oma’s werk, … Drukke maar fijne tijden dus!

Voor mijn ‘naaiarchief’:

  • Patroon kroon zelf getekend, gebaseerd op de tutorials van Mina Dotter en Leven met Liv 
  • Patroon trui uit Stof voor Durf het Zelvers 2
  • Patroon kussen volgens een handleiding, eveneens van Mina Dotter
  • Brandweerstof van Something Strange, grijze jersey van Nostex (beiden trouwens van heel goede kwaliteit, na meermaals wassen ziet de brandweertrui er nog steeds goed uit!), de stof van de kussens kocht ik lang geleden op de markt in Maastricht.

Er rolden de afgelopen weken nog enkele andere dingen onder mijn naaimachine vandaan, mogelijk vind ik nog tijd en goesting om ze hier te laten zien!

One thought on “Update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.